Здравейте колеги.Имам следния проблем.При палене на двигателя няма значение студена ли е или топла ,паленето става незабавно,но със мощно тресене на мотора.Нямам на идея другите алфи да ли палят по същия начин,но е доста неприятно.Иначе пали от първия оборот независимо от външната температура.Четох в други форуми ,но няма конкретни обосновки,повечето препоръчват да се прегледат дюзите.Като запали колата всичко си работи перфектно ,оборотите са стабилни,тампоните са здрави..ако имате нещо на идея споделете!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Тресене на двигателя при палене
Collapse
X
-
[QUOTE=val1867;1471752]Здравейте колеги.Имам следния проблем.При палене на двигателя няма значение студена ли е или топла ,паленето става незабавно,но със мощно тресене....
И аз имам тоя зор и с интерес ще чакам да видя възможните варианти...Alfa Romeo 159SW, 2.4 JTD, 06, remap, no EGR, no DPF, no "peperudk`s", no eco friendly, a.k.a. THE BLACK MAMBA
-
Някой беше писал, че след премахване на вихровови клапи на 159-ката "тресенето/клатенето" спада значително или въобще изчезва...
Другаде четох, че било нормално за дизел...???
Я уточнете какво означава "мощно тресене"?
Пък и напишете с какво масло(марка и вид) са вашите двигатели и на какъв дизел?
Че при мен цяла зима на обикновен дизел на Лукоил(без добавки) нямах никакъв проблем дори при -11 градуса след като няколко денонощия е била при минусови температури, ама като сипах 20-на литра на Круиз и нещо взе да ми дава моментен разход когато набирам 1-2-3 скорост градско от 23-24.5 литра, а преди това при -11 градуса под нулата с обикновения Лукоил дизел на студен двигател повече от 14.5 литра на сто консумация градско не ми е показала...а и с Лукоила палеше от 1/4 до 1/3 най-много 1/2 оборот, а след като сипах Круиза ми завъртя при +6.5 градуса 2-3 пъти/оборота преди да запали...Верно само веднъж се случи след 2 седмици покой ама...Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 20:39.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Първоначално публикувано от xxxxx13 Покажи съобщениеИдете в сервиз , може да е от тампони на двигателя , доо заминал вече маховик. С две думи каквото и да е то ще се разбере в последствиеAlfa Romeo 159SW, 2.4 JTD, 06, remap, no EGR, no DPF, no "peperudk`s", no eco friendly, a.k.a. THE BLACK MAMBA
Comment
-
Здравейте, и аз го имам проблема с тресенето при старт - ето как изглежда https://www.youtube.com/watch?v=cIrR...ature=youtu.be
При мен се случва когато колата е загряла! Датчика сочи 90 градуса! На студен старт не ми се е случвало. Насочиха ме към човек който разбира от тези двигатели - моята е 1.9 jtdm 150ph - демонстрирах го и веднага взе да ми обяснява : Някой ТДИ мотори и ЖТД при студен старт ЕКУто очаква обороти на двигателя например "100" -цифрата е измислена- а при горещ двигател очакват по-високи обороти за да започне подаването на горивото за да нямало изпушване и замърсяване. Стори му се че стартера ми върти малко тегаво и ми препоръча да си сервизирам стартера и акумулатора. Не ми записва никаква грешка компютъра, нито на таблото нито на диагностика с компютър! Тресенето е точно като на клипа по-горе и ви уверявам че е "зверско" само че на него му записва някаква грешка!Alfa 159 SW 1.9 JTDm
Comment
-
Пу-пу ... Моята за цяла зима нито веднъж не е правила така, макар че беше отвън и я палих и при -11 под нулата.
Чудя се това което прави този пич дали не е погрешно- да я пали и гаси няколко пъти при под нула градуса?
Чудя се дали изобщо подгряващите свещи са му наред и работят?
На вторият клип с 2.4jtdm 159-ка който тръгва след първият също е зимата и е под нула градуса.Собственикът на автомобила обаче НЕ Е СПАЗИЛ една от основните препоръки на производителя за зимата за дизеловите 159-ки.Производителят изрично е написал- зимата резервоарът да е най-малко 1/2 пълен.Така се гарантира : 1. че няма да има конденз в резервоара;2 при ниски температури дори и да кристализира парафина и да се утаи леко, то ще има достатъчно чист не кристализирал дизел отгоре му .Вижда се че колонката му за резервоара свети и горивото му е на резерва.Избягвайте да карате на резерва, не се знае какви боклуци имате в резервоарите.
И на двамата не е ясно дали им работят подгревните свещи.
Аз на ваше място бих:1. сменил подгревните свещи с такива които 100% работят;2 почистил резервоара;3 сменил горивен филтър.Ако проблемът си остане - сервиз и ако трябва отваряне на двигател.
От цялата работа и аз разбрах за кратко миналата седмица някой ме беше леко ожулил отпред вдясно по края на бронята колкото да ми смъкне боя колкото нокът на малкия пръст и при първо запалване ми се появи знакът P< .Хубавото е че след това вече го няма и парктроникът ми работи без проблем.Не се е появявала и грешката за неработещ парктроник(макар че си работеше въпреки грешката.
Явно автомобилът разбира кога е бил удрян/зажулван и веднага отчита.Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 20:47.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Първоначално публикувано от n_niki Покажи съобщениеКолега Val1867 при всяко едно палене ли тресе и има ли нещо общо с тресенето от клипа в горният ми пост?
Comment
-
При проблем в свещите излиза грешка на дисплея, на мен ми се случва при напълно загрял двигател - тогава свещите не сработват- в което може би е проблема! Пак да кажа че не при всяко стартиране се случва . Прилича ми на проблем в управлението за запалването!Alfa 159 SW 1.9 JTDm
Comment
-
Това нищо не означава колега, много майстори си правят белези по стария ремък и зацепват новият и реално правят Копи пейст но заедно с проблемите от преди
Нее за сефте така че не се очудвай ако е така.
иначе за тресенето може и някоя дюза да е.... като я гасиш разтриса лисе пакEX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Не при гасене нямам притрисане или друго притеснително. Момента които е решаващ е точно преди запалването - стартера завърта след което в момента на запалването или влиза на режим "тресене" или приритва леко и го прескача този миг - не знам как да го опиша точно. Има един много тънък момент в края на работата на стртера точно преди запалването. Имам съмнения за лоша маса към двигателя - замервахме с един уред които мери силата на тока които минава през силовите кабели от акумулатора, през + минава товар от 4-5 ампера при старт а на минуса беше 14 ампера - висок товар. На други автомобили сравнихме 4-5 ампера и на + и - . Ще смъквам и стартер за профилактика!Alfa 159 SW 1.9 JTDm
Comment
-
Това със замерването малко е..., 4-5 ампера ама то в тая електронна кола кой знае кога кой модул си пуска, колко време работи горивната помпа в резервоара и т.н. и т.н., въртейки на стартер колко ампера вдига, трябва да се мери с амперклещи за постоянен ток. Абе общо взето малко е субективно това замерване, защото факторите са много.
Ако те притеснява лоша маса, вземи едно парче дебел кабел около 25мм2 ( 25 квадрата както най-често му казват) и от минуса на акумулатора го допри на главата или някъде по блока. Ако проблема е в това веднага ще го усетиш.
Защо не я заведеш на майстор тази кола, може да е нещо елементарно, форумни сервизи има доста. Вярно че може и сам да стигнеш до проблема но ще отнеме време и ще е общо взето проба/грешка.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
Comment